fredag 11 december 2009

Glöm mig inte Av Anne Cassidy


Boken handlar om Stella som är 17 år. Hon bor med sin mamma i ett lugnt villaområde i England. En natt blir Jade, ett litet barn på Stellas gata kidnappat. Polisen kommer och förhör alla på gatan men när de kommer till Stella och hennes mamma visar det sig att poliserna känner igen Stellas mamma, att hon varit på polisstationen flera gånger förut… En hemsk händelse som hände för över 20 år sedan bubblar upp över ytan. Och den påminner ganska mycket om det som håller på att hända nu… Samtidigt har Stella problem med sin pojkvän, Som hon tycker är lite väl barnslig ibland men gillar ändå.

Jag gillar slutet, för man får liksom veta allt man inte fattat då. Boken är läskig på vissa ställen, men inte för läskig den är spännande hela tiden och eftersom det handlar om en kidnappning så är det nästan en deckare.

Om jag fick göra någon ändring i boken så skulle jag vilja att det var tydligare om det utspelar sig i nutid eller i Little Madden, om Stellas mamma för 20 år sedan.

Boken är skriven av Anne Cassidy, hon har skrivit många böcker men än så länge finns det bara en i ”Glöm mig inte” serien. Men jag hoppas att det kommer fler!
Jag ger boken 9/10

9 kommentarer:

 1. jag ska nog läsa den men jag är mitt i en bok.<3

  SvaraRadera
 2. ******* bra bok. Tycker jag det låter som i alla fall. Förrästen bra skrivet. Men lite mycket text.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. jag håller med tobbe den har lite mycket text. Men bra

  SvaraRadera
 5. Väldigt bra recension, jag blir sugen på att läs boken!

  SvaraRadera
 6. Den låter väldigt spännande men den där bilden har väll du tagit från internet??

  SvaraRadera
 7. Den verkar bra!
  kanske ska läsa den.
  har du lånat den på bibloteket i skolan?

  SvaraRadera
 8. Jag tyckte också att boken var riktigt bra men som du sktev var det lite svårt att fatta om det utspelar sig i nutid eller i Little Madden.
  du gillde att man fick veta allt på slute det tckte jag var lite jobbigt för då fattade jag inte allt. och typ dom 10 sista sidorna kändes det som hon bara ville att boken skulle ta slut så allt hände typ då: Men jag tycket att alla ska läsa den för den är riktigt bra! Ni kan inte låna den på skolan men på både Västers och StadsBiblioteket

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.