tisdag 8 december 2009

Kim.m.Kimselius Snapphanar


ramonas föräldrar åker iväg på semester och hon tvingas tillbringa sommaren med sin tråkiga kusin. Robert, ramonas kusin, blir väldigt orolig när hon plötsligt försvinner mitt i natten. han följer efter henne i "det förbjudna rummet" som farmorn förbjudit dem att gå in i. väl när han är där har Ramona fått syn på ett dokument i en kista, sen är hon borta. robert och ramonas vän theo genomgår en resa i tiden för att sedan upptäcka att dem har hamnat i 17oo-talets sverige, mitt i snapphanarnas uppror. theo anar vad som har hänt och dem skyndar iväg för att föra Ramona och dem själva till deras rätta tid.
min kommentar:
den här boken är bara en av dem många böckerna i kim.m.kimselius bokserie om Ramona. vill du få reda på mer om theo ska du läsa "tillbaka till pompeiji". det var en bra början och man kunde inte sluta läsa så det är verkligen en spännande bok. samtidigt fick man reda på lite historia.det var bra inlevelse i boken.
den får 5/5

3 kommentarer:

  1. Oj vad det låter spännande!! Den måste jag nog läsa, eller jag kanske får börja med "Tillbaka till Pompejii"

    SvaraRadera
  2. jag älskar dom böckerna har läst alla och jag tycker att den har ett spännade söut :)

    SvaraRadera
  3. Verkar jättespännande! Har själv '' Faraons förbannelse'' men har bara läst lite ur den. Denna verkar dock hur spännande som helst :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.